Hata
  • Besleme bilgisi yüklenirken hata oluştu

GEBELİKTE HANGİ SEBZE VE MEYVELERİ YEMELİ

 

Gebelik döneminde sebze ve meyve yemenin önemi nedir?

Gebelik dönemi boyunca özellikle lif yönünden zengin sebze ve meyveleri tüketmek sağlıklı bir gebelik dönemi için oldukça önemlidir. Örneğin yemek aralarında aperatif olarak alınacak kavun ve çilek bebeğin gelişimi için de ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sağlayacaktır. Bu gibi meyveler anne adayını da sağlıklı tutacaktır ve enerjilerini artıracaktır.

Annenin gebelik dönemi boyunca alacağı beta-karoten içeren besinler bebeğin hücre gelişimi, organ gelişimi, görme yeteneği ve bağışıklık sistemi için gereklidir.

C vitamini içeren besinler bebeğin kemik ve diş gelişimin için kritik derecede önemlidir.

Potasyum içeren besinler kan basıncını kontrol etmeye yarar.

Folik asit içeren besinler bebeğin sinir siteminde oluşabilecek sorunlara karşı önleyici bir rol oynar ve bebeğin normal doğum ağırlığında doğmasına katkı sağlar.

Lif içeren besinler ayrıca gebelik döneminde anane adayının bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde katkı sağlarlar. Kabızlık ve hemoroid gibi durumların oluşmasının engellenmesine yardımcı olurlar. Bilindiği gibi kabızlık ve hemoroid sorunları gebelik döneminde en sık rastlanan sorunlardandır. ( Gebelikte Yaşanan Sağlık Sorunları )

Günde ne kadar sebze ve meyve tüketilmelidir?

Her gün sebze ve meyve yenmelidir. Her gün 2 kase meyve ve 2 – 3 kase kadar da sebze yemeye dikkat etmelidir.

Mümkün olduğunca her renkten sebze ve meyveyi yemeye dikkat etmelidir. Ayrıca her hafta 2 – 3 defa menüye baklagilleri de dahil etmek gerekir. Sebze ve meyveleri taze tüketmeye dikkat etmelidir.

Gebelik döneminde hangi meyve ve sebzeler tüketilebilir?

Aşağıdaki meyveler gebelik döneminde tüketilebilecek harika meyvelerdir.

Kayısı, yabanmersini, kavun, kiraz, greyfurt, üzüm, kivi, mango, armut, hurma, böğürtlen, ahududu, mandalina, karpuz.

Aşağıdaki sebzeler gebelik döneminde tüketilebilecek harika sebzelerdir.

Kuşkonmaz, avokado, pancar, brokoli, bezelye, marul, kıvırcık lahana, ıspanak, maydanoz, kabak, balkabağı, tatlı patates, domates.

 

                  

 

 

betnis giriş
betnis
yakabet giriş