Hata
  • Besleme bilgisi yüklenirken hata oluştu

BEBEKLERDE KONAK

 

Konak nedir ve nedenleri nelerdir?

 

Konak bebeklerin kafa derisinde kahverengi kabuklaşmanın olmasıdır. Konağın nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik faktörler, alerjik yatkınlık, annenin beslenmesi gibi faktörler konak oluşumuna sebebiyet verebilir. Bazen bu kabuklaşma alın bölgesine ve vücudun diğer bölümlerine de yayılabilir ve döküntüye yol açabilir. Genelde saçlı deride görülür.

 

Bebekte konak ne zaman geçer?

 

Bebek birkaç aylıkken ortaya çıkar ve en geç 2 yaşına yaklaşırken geçer. Çoğunlukla 6 aya kadar veya 1 yaşına kadar kendiliğinden geçmiş olur. Bebeği genelde rahatsız eden bir durumu yoktur.

 

Eğer bebek konaktan dolayı kendini huzursuz hissediyorsa, kafa derisinden sıvı geliyorsa ve bu 5 güne kadar geçmiyorsa bu durumda hekimini arayıp danışmak gerekir.

 

Bebekte konak için neler yapılabilir?

 

Kafa derisindeki kabuklar bebek yağıyla ovularak yumuşatılabilir.

Yumuşattıktan sonra bebek yağı kafada en fazla 24 saate kadar bekletilir.

Sonra yine arkaya doğru ovma yaparak yumuşayan kabuklar kabartılır.

Kabaran kabuklar bol suyla yıkanarak tamamen deriden atılır.

Konağın iyileşmesi için konak görülen yerlerin sık sık yıkanması ve bebeğe banyo yaptırılması gerekir.

 

Eğer konak geçmiyorsa bir enfeksiyon durumu veya mantar olabilir. Enfeksiyon durumu varsa ve konaklı yerlerde sıvı oluşumu gözleniyorsa hekime gösterilir ve hekim tarafından bir krem önerilir. Kafasında ve vücudunda konak oluşumu olan bebeklerin bulunduğu ortamın da çok sıcak olmaması gerekir.

                  

 

 

betnis giriş
betnis
yakabet giriş